/*FB*/
/*FB*/
ၾကြေရာက္လာသူအေပါင္း ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ က်မ္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစ

Friday, March 22, 2013

.

လက္ဖက္မ်ားတြင္ ဆိုးေဆးမ်ားသံုးကာ ေရာင္းခ်လာသည္ကိုေတြ႕ရွိ


ျမန္မာလူမ်ဳိးမ်ား၏ ႐ိုးရာ ဓေလ့အျဖစ္ စားသံုးေလ့ရွိသည့္ လက္ဖက္ထဲတြင္ ဆုိးေဆးမ်ား ထည့္သြင္းေရာင္းခ်ျခင္းမ်ားရွိေန ေၾကာင္း ျမန္မာႏုိင္ငံစားသံုးသူ ကာကြယ္ေရးအသင္းမွ ဥကၠ႒ ဦးဗအုပ္ခိုင္ က ေျပာၾကားသည္။

““ဆရာတုိ႔အေနနဲ႔ အရင္ တုန္းက စစ္ေဆးလုိ႔ေတြ႕ရွိတာ မွ်စ္ေတြထဲမွာ၊ အသားငါးေတြထဲ မွာပဲ ဆုိးေဆးေတြသံုးတာကို ေတြ႕ရွိခဲ့တယ္။ အခုထပ္ၿပီး လက္ဖက္ထဲမွာပါ ဆုိးေဆးအ၀ါ ေရာင္ေတြကိုပါ သံုးလာၾက တယ္။ ဘာလုိ႔ သူကသံုးတာလဲ လက္ဖက္ဆုိတာ ပံုမွန္အတုိင္းဆုိရင္ အေရာင္ကသိပ္မလွဘူး။ အမည္း ေရာင္။ သူတုိ႔ဆုိးေဆးသံုးလုိက္ တဲ့အခါၾကေတာ့ လက္ဖက္က အ၀ါေရာင္သန္းသြားတယ္။ အမည္းမဟုတ္ေတာ့ဘူး။ အ၀ါ ေရာင္သန္းသြားတယ္။ အဲေတာ့ အေရာင္က လွသြားတာေပါ့။ ဒါကုိ၀ယ္တဲ့ သူေတြကရွိတယ္။ ဒါေတြဟာ ေရွာင္ၾကဥ္သင့္တယ္။ ေနာက္ၿပီး ၀ယ္ယူရင္လည္း ေသခ်ာ လက္နဲ႔ကုိင္ၾကည့္ၿပီးေတာ့ မွ ၀ယ္ယူသင့္တယ္။ ေနာက္တစ္ ခုက လက္ဖက္တုိ႔၊ လက္ဖက္ရည္ ၾကမ္းတုိ႔ဟာ ေသာက္တာပဲျဖစ္ ျဖစ္၊ စားတာပဲျဖစ္ျဖစ္ ကင္ဆာ ေရာဂါကုိ ကာကြယ္ႏုိင္တယ္။ ဒါေပမဲ့ လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းတုိ႔၊ လက္ဖက္တုိ႔ကုိ ညသိပ္ၿပီးေတာ့ မစားသင့္ဘူး ညသိပ္ၿပီးေတာ့ ေသာက္တာ ပဲျဖစ္ျဖစ္၊ စားတာပဲ ျဖစ္ျဖစ္ သူရဲ႕ နဂိုအာနိသင္ ျပယ္သြားၿပီးေတာ့ ကင္ဆာေရာ ဂါျဖစ္ေစႏုိင္တယ္””ဟု မတ္လ ၂၀ ရက္က ေျပာၾကားခဲ့သည္။

Credit : Here

No comments:

Post a Comment

မိမိတို႔၏အျမင္မ်ားကို လြတ္လပ္ပြင့္လင္းစြာေရးသားႏိုင္ပါသည္။
ဘမ္းမည္မဟုတ္ပါ။