ေယာၿမိဳ့စားအတြင္း၀န္ ဦးဘိုးလႈိင္ရဲ့နာမည္ေက်ာ္ဥတုေဘာဇန သဂၤဟက်မ္းမွာ ေဖာ္ၿပထားတဲံ့ ေရေႏြး။ေရက်က္ေအး ေရေအး တို့နဲံပတ္သက္တဲ့ သိမွတ္ဖြယ္ရာဗဟုသုတေတြဒီစာအုပ္မွာ ပါ၀င္ပါတယ္. တင္ၿပလိုတာကေတာ့.....
(၁) ေရေႏြး က်ိဳခ်က္တဲ့အခါမွာ ဆူပြက္ၿပီးက်က္ေအာင္က်ိဳပါ။
(၂) ေကာ္ဖီေဖ်ာ္ရင္ ေၿခာက္နာရီအတြင္း က်ိဳခ်က္ထားတဲံ ေရေႏြးနဲ့ေဖ်ာ္ပါ။
(၃) ဓာတ္ဗူးထဲက ေရေႏြးနဲံေဖ်ာ္ရင္ ေၿခာက္နာရီထက္ေက်ာ္ၿပီး ဓာတ္ဗူးထဲမွာ ေလွာင္ထားေသာ ေရေႏြး ကိုမသံုးသင့္ပါ။
(၄)ဓာတ္ဗူးထဲမွာ ေအးၿပီးသားေရေႏြးကို ဓာတ္ပ်က္ေရေႏြးၿဖစ္လို့ ၿပန္ေႏြးၿပီး မသံုးပါနဲံ။ ၿပန္က်ိဳခ်က္ၿပီး မသံုးပါနဲ့။
(၅)ညသိပ္ေရေႏြး ။ေရေႏြးၾကမ္းဟာ အဆိပ္ၿဖစ္လို့ အစာအိမ္ကို ကေမာက္ကမ ၿဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။
(၆)ေရေႏြးေသာက္ၿပီး တစ္နာရီအတြင္းမွာ ေရေအးမေသာက္ပါနဲ့။ ေရေအးေသာက္ၿပီး တစ္နာရီအတြင္းမွာ ေရေႏြးမေသာက္ပါနဲ့။ အထက္ပါအယူအဆေတြဟာ မလြဲႏိုင္တဲံ့ တိုင္းရင္းေဆးပညာ ဥပေဒသ အယူအဆ ေတြၿဖစ္ေၾကာင္း တင္ၿပအပ္ပါသည္။.
Credit : Here
ဗဟုသုတမ်ားကိုတင္ေပးတဲ႕အတြက္ေက်းဇူးတင္ ပါတယ္ေနာက္ထပ္လည္းထပ္တင္ေပးပါအုန္း
ReplyDeleteက်န္းမာေရးနဲ႔ပတ္သက္လုိ႔ ေဆာင္ရန္ ေရွာင္ရန္ေလးေတြကုိ အဆင္ေျပရင္ေျပသလုိတင္ေပးႏုိင္ပါေစ...
ReplyDelete