/*FB*/
/*FB*/
ၾကြေရာက္လာသူအေပါင္း ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ က်မ္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစ

Sunday, April 28, 2013

.

ခုခံအားစနစ္ကို ျမင့္တင္ ေပးႏိုင္ေသာ အစားအစာ(၅)မ်ိဳး

၁။ ဒိန္ခ်ဥ္

ဒိန္ခ်ဥ္တြင္ အူလမ္းေၾကာင္း အတြင္းရွိ ေကာင္း မြန္ေသာ ပိုးမႊားမ်ားကို အေထာက္အပံ့ ေပးႏိုင္ ေသာ အစြမ္းရွိၿပီး သင့္ခႏၶာကိုယ္က အာဟာရ မ်ားကို ပိုမို စုပ္ယူႏုိင္ရန္ ကူညီ ေပးႏုိင္ပါတယ္။ သင့္ကိုလည္း ဖ်ားနာျခင္းမွ ကင္းေ၀း ေစႏိုင္ပါ တယ္။ ေလ့လာမႈ တစ္ခုတြင္ ဒိန္ခ်ဥ္ ေသာက္ျခင္း က အေအးမိဖ်ားနာျခင္း၊ ေရာဂါပိုးကူး စက္ခံရျခင္း တို႔အား ၁၉%ပိုမိုသက္ သာေစႏိုင္ေၾကာင္း သိရ ပါတယ္။

၂။ ႏို႔ေဖ်ာ္ရည္

ယင္းKefir)ႏို႔ကို အခ်ဥ္ေဖာက္ ထားေသာ ႏို႔ေဖ်ာ္ရည္ မ်ားတြင္လည္း အူလမ္းေၾကာင္း အတြင္းရွိ ပိုးမႊားမ်ား ကိုအေထာက္အပံ့ ေပးႏိုင္ၿပီး ခုခံအား စနစ္ကို အေထာက္အပံ့ ေပးႏိုင္ပါ တယ္။


၃။ အခြံမာသီးမ်ား

အခြံမာသီးမ်ားဟာ Omega 3 fatty အက္စစ္မ်ားစြာ ပါ၀င္ၿပီး ယင္းက ဖ်ားနာျခင္းကို သက္သာေစကာ၊ ေလ့လာမႈ တစ္ခုအရ Omega 3 fatty အက္စစ္က ေလႁပြန္တြင္း ပိုး၀င္ျခင္းကို သက္သာ ေစေၾကာင္း သိရပါတယ္။

၄။ အသီးအရြက္ႏွင့္ သစ္သီးမ်ား

၎တို႔က သင့္ရဲ႕ ခုခံအားစနစ္ကို ျမႇင့္တင္ ေပးႏိုင္ၿပီး အထူးသျဖင့္ ဗီတာမင္စီ ႂကြယ္၀ေစတဲ့ အသီး မ်ားျဖစ္တဲ့ စေတာ္ဘယ္ရီ၊ ပန္ေဂၚဖီ စိမ္း၊ မုန္လာဥနီစတဲ့ အသီးေတြက ပိုၿပီးျမႇင့္္တင္ ေပးႏိုင္ပါတယ္။

၅။ အသား

အသားမ်ားတြင္ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ မ်ားစြာ ပါ၀င္ၿပီး ယင္းက ခုခံအား စနစ္အား ပိုမိုႀကံ႕ခိုင္ ေစပါတယ္။ ထို႔ျပင္ အသားထဲတြင္ ပါ၀င္ေသာ ဇင့္ဓာတ္ကလည္း၊ ေသြးျဖဴဥ မ်ားကို ကူညီၿပီး ေရာဂါပိုးမ်ား တိုက္ထုတ္ ေပးႏိုင္ေၾကာင္းသိရတယ္။

Health Updates Journal

No comments:

Post a Comment

မိမိတို႔၏အျမင္မ်ားကို လြတ္လပ္ပြင့္လင္းစြာေရးသားႏိုင္ပါသည္။
ဘမ္းမည္မဟုတ္ပါ။