/*FB*/
/*FB*/
ၾကြေရာက္လာသူအေပါင္း ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ က်မ္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစ

Monday, February 18, 2013

.

အသီးအရြက္မ်ားစားျပီး အဆိပ္ျဖစ္သူ အခ်ိဳ႕ရွိသျဖင့္ သတိျပဳစားသံုးရန္ လိုအပ္ေနျပီ



ယခင္က အသီးအရြက္မ်ား စားလွ်င္ အဆိပ္ေျပသည္ က်န္းမာသည္ဟု အမ်ားသိခဲ့ေသာ္လည္း ယခုေခတ္တြင္ အသီး အရြက္မ်ားစားသည့္အတြက္ အဆိပ္အေတာက္မ်ားျဖစ္ေန ေၾကာင္း သိရသည္။

ယင္းကဲ့သုိ႔ အသီးအရြက္ မ်ားစားသံုးရာမွ အဆိပ္အေတာက္ ျဖစ္ရျခင္းအေၾကာင္းအား စားသံုး သူ ကာကြယ္ေရးအသင္းမွ ဥကၠ႒ ဦးဗအုပ္ခိုင္က ေျပာၾကားရာတြင္ ““သု၀ဏ္ၰဘက္မွာ လင္ မယားႏွစ္ ေယာက္က သူတုိ႔အိမ္မွာ ကိုက္လံ ကိုေၾကာ္စားတယ္။ စားၿပီးေတာ့ ၀မ္းသြားတယ္။ ေအာ့အန္ တယ္။ အဲဒီလုိျဖစ္လုိ႔ ေဆးခန္း တစ္ခုကိုသြားျပေတာ့ မသက္သာ ဘူး။ ေနာက္ေဆးခန္းတစ္ခုကို သြားျပလုိက္ေတာ့မွ အသည္း လည္းေရာင္သြားတယ္။ သည္း ေျခအိတ္လည္း ေရာင္သြားတယ္။ ဆရာ၀န္က ပိုးသတ္ေဆး အဆိပ္ သင့္တာလုိ႔ေျပာတယ္။ ေနာက္ တစ္ခုက သု၀ဏၰေစ်းကလူပဲၿမိဳ႕ထဲကုိ လာရင္းနဲ႔ ထမင္းဆုိင္တစ္ဆုိင္က ကိုက္လံနဲ႔ၾကက္ဥေၾကာ္ထားတာကို ၀ယ္လာမိတယ္၊ ၿပီးေတာ့ သူ အိမ္ျပန္ဖုိ႔ ကားေပၚလည္းတက္ ေရာ ေဇာေခၽြးေတြျပန္လာတယ္။အဲလုိျဖစ္တာကို ရန္ကုန္ေဆး႐ုံ ႀကီးကို သြားျပတယ္။ ေဆးတစ္ လံုးထုိးေပးလုိက္တယ္။ မသက္ သာဘူး။ မသက္သာလုိ႔ အသည္း ဆရာ၀န္တစ္ေယာက္ဆီကုိ သြား ျပလုိက္ေတာ့မွ ဆရာ၀န္က ပိုး သတ္ေဆးအဆိပ္သင့္တာလုိ႔ ေျပာတယ္။ အဲလုိကိုက္လံေတြ၊ ေဂၚဖီပန္းပြင့္ေတြ၊ ကန္စြန္းရြက္ ေတြစားၿပီး အဆိပ္သင့္ တာေတြ ေနာက္ ထပ္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား ရွိေသးတယ္။ စစ္ကုိင္းတုိင္းေဒသ ႀကီး၊ ဟုမၼလင္းမွာျဖစ္ တာက် ေတာ့ ေဂၚဖီစားရင္းနဲ႔ျဖစ္တာ။ လူႏွစ္ေယာက္ေသတယ္။ ၃၀ ေလာက္က ေဆး႐ုံတင္ထားရ တယ္””ဟု ေျပာၾကားခဲ့သည္။

အဆုိပါကဲ့သုိ႔ ျဖစ္ရျခင္းကို လည္း ဦးဗအုပ္ခုိင္က သံုးသပ္ ေျပာဆုိရာတြင္ “ပုိးသတ္ေဆးေတြ ကို သံုးမယ္ ဆုိရင္ ပိုးသက္ေဆး ျဖန္းတဲ့အသီးအရြက္ေတြကို ႏွစ္ ပတ္ေလာက္ေနၿပီးေတာ့မွ အခင္း ထဲကခူး ၿပီးေတာ့ ေရာင္းရတယ္။ အခုလူေတြက ဘာမွနားမလည္ ေတာ့ဘူး၊ ပုိးသတ္ေဆးျဖန္းထား တဲ့အသီး အရြက္ေတြကို ၂ရက္ နဲ႔ခူးၿပီးေတာ့ ေရာင္းေနၾကတယ္။ ပုိးသတ္ေဆးေတြကို သတ္မွတ္ အခ်ဳိး အစားထက္ပုိသံုးတာ ဥပမာ ေရတစ္ဂါလံကုိ ပုိးသတ္ေဆးက ၁လီတာ ေရသန္႔ဘူးအဖံုးနဲ႔ ၁ဖံုး ပဲထည့္သံုး ရမယ္ဆုိပါဆုိ႔ အဲဒါကို သူတုိ႔က ေရတစ္ဂါလံကို ႏုိ႔ ဆီဘူးတစ္ဘူးေလာက္ထည့္တာ၊ ၁လီတာေရသန္႔ဘူး ဖံုးနဲ႔ ေလးငါးဆယ္ဖံုးထည့္လုိက္တာ။ အဲလုိ ပိုး သတ္ေဆးေတြသတ္မွတ္ထားတာ ထက္ပိုသံုးမယ္ဆုိရင္ အဲဒီအသီး အရြက္ေတြကို စားတဲ့သူေတြက ပိုးသတ္ေဆးအဆိပ္သင့္ႏုိင္တယ္။ ေနာက္တစ္ခုကေတာ့ တားျမစ္ ပိုးသတ္ေဆးေတြ၊ တ႐ုတ္ႏုိင္ငံ ဘက္က တရားမ၀င္ ၀င္ေရာက္ လာတဲ့ အရည္အေသြးမျပည့္မီ တဲ့ ပုိးသတ္ေဆးေတြကုိ သံုးမိရင္ လည္း အဲလုိပုိးသတ္ေဆး အဆိပ္ သင့္တာေတြျဖစ္ႏုိင္ တယ္”ဟု ေျပာၾကားခဲ့သည္။

ျပည္တြင္း၌ စုိက္ပ်ဳိးထုတ္ လုပ္လ်က္ရွိေသာ အသီးအရြက္ မ်ားတြင္ ပိုးမႊားအႏၱရာယ္ မက် ေရာက္ေစရန္အတြက္သံုးစြဲသည့္ အမ်ဳိးအစားအုပ္စုသည္ ထိေသ ပိုးသတ္ေဆး၊ တစ္ဖက္ေဖာက္ပိုး သတ္ေဆး၊ ပင္လံုးေဖာက္ပုိး သတ္ေဆးဆုိ၍ သံုးမ်ဳိးသံုးစား ရွိၿပီး ယင္းအနက္မွ ထိေသပိုး သတ္ေဆးသည္ ပိုးသတ္ေဆး အဆိပ္မျပင္းေသာ္လည္း တစ္ ဖက္ေဖာက္ပုိးသတ္ေဆးႏွင့္ ပင္ လံုးေဖာက္ပုိးသတ္ေဆး သည္ ပိုး သတ္ေဆးအဆိပ္ျပင္းေၾကာင္း ထုိ႔ေၾကာင့္အသီးအရြက္မ်ားအား စားပါက ဆားေရႏွင့္ တစ္နာရီ ခန္႔စိမ္ကာ ေၾကာ္ေလွာ္ခ်က္ျပဳတ္ စားေသာက္သင့္ေၾကာင္းကို ဦးဗအုပ္ကခုိင္၏ ေျပာၾကား ခ်က္အရ သိရသည္။

http://www.hotnewsweekly.com/archives/17262

No comments:

Post a Comment

မိမိတို႔၏အျမင္မ်ားကို လြတ္လပ္ပြင့္လင္းစြာေရးသားႏိုင္ပါသည္။
ဘမ္းမည္မဟုတ္ပါ။