/*FB*/
/*FB*/
ၾကြေရာက္လာသူအေပါင္း ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ က်မ္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစ

Friday, July 26, 2013

.

အဆုတ္ကင္ဆာကို ကာကြယ္နိုင္သည့္ အစားအစာမ်ား



အဆုတ္ကင္ဆာကို ကာကြယ္နိုင္သည့္ အစားအစာ မ်ားမၾကာေသးမီ ကာလအတြင္း အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္နွုန္းဟာ ျမင့္တက္လာပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ အမ်ိဳးသားေတြနဲ႔ႏႈိင္းယွဥ္ရင္ အဆုတ္ အရြယ္အစား ေသးငယ္တဲ့ အမ်ိဳးသမီးေတြမွာ အျဖစ္မ်ားလာ ပါတယ္။


ဒါေပမဲ့ အဆုတ္ကင္ဆာကို ကာကြယ္ႏိုင္တဲ့ နည္း လမ္းေတြရွိပါတယ္။ ေဆးလိပ္ေသာက္သူ ျဖစ္ေန ရင္ေတာင္ ကာကြယ္ ႏိုင္ပါသတဲ့။ ေအာက္ပါ နည္းလမ္းေတြဟာ အဆုတ္က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစ ႏိုုင္ၿပီး ကင္ဆာျဖစ္နိုင္ေျခကို ၆၇ ရာခိုင္နွုန္းေက်ာ္အထိ ေလွ်ာ့ခ်နိုင္ပါတယ္။

ခရင္မ္ဘယ္ရီေဖ်ာ္ရည္ေသာက္ပါ

ခရင္မ္ဘယ္ရီသီးမွာ ပါဝင္တဲ့ Proanthocyonidins ေခၚဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ ပစၥည္းဟာ ကင္ဆာလို႔ သံသယျဖစ္ေစတဲ့ အဆုတ္ဆဲလ္ေတြ ပြားမ်ားမႈကို ပိတ္ပင္ေပးပါတယ္။ လက္တစ္ဆုပ္စာ ဘယ္ရီသီး အေျခာက္ ဒါမွမဟုတ္ ခရင္မ္ ဘယ္ ရီေဖ်ာ္ရည္ကို ေန႔စဥ္ေသာက္ပါ။

တစ္သွ်ဴးအနာက်က္ေအာင္ ဗီတာမင္အီး စားပါ

ေကြကာ၊ ဒိန္ခ်ဥ္နဲ႔ Pecans ေတြမွာ အနာက်က္ေစႏိုင္တဲ့ Gamma- toco-pherol ေတြ မ်ားစြာ ပါဝင္ ပါတယ္။ ဒီ ဗီတာမင္အီး ျဒပ္ေပါင္းဟာ ပ်က္စီးေန တဲ့ အဆုတ္တစ္သွ်ဴးေတြကို ျပန္လည္ ျပဳျပင္ႏိုင္ၿပီး ကင္ဆာအႀကိဳဆဲလ္ေတြ ႀကီးထြားမႈကို ပိတ္ပင္ႏိုင္တဲ့ အတြက္ အဆုတ္ကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ၅၀ ရာခိုင္ ႏႈန္းအထိ ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္တယ္လို႔ Texas တကၠသိုလ္မွ သုေတသီေတြက ဆိုပါ တယ္။ ေန႔စဥ္ ႏွစ္ေအာင္စမွီ ဝဲပါ။

ကဖင္းမပါဝင္ေသာ ေကာ္ဖီေသာက္ပါ

သင္ဟာ ေဆးလိပ္ေသာက္သူျဖစ္ ေနရင္ ဒါမွမဟုတ္ တစ္ဆင့္ခံေဆးလိပ္ ေတြကို ပံုမွန္႐ွဴေနရသူ ျဖစ္ေနရင္ သင္ ေသာက္ေနက်ေကာ္ဖီႏွစ္ခြက္ကို ကဖင္းမပါဝင္တဲ့ ေကာ္ဖီနဲ႔ အစားထိုးၿပီး ေသာက္ပါ။ အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ၃၆ ရာခိုင္ႏႈန္းအထိ ေလ်ာ့က်ႏိုင္တယ္လို႔ Buffalo ကင္ဆာေဆးတကၠသိုလ္မွ သုေတသီေတြက ဆိုပါတယ္။ ေကာ္ဖီမွာ မ်ားစြာပါဝင္တဲ့ ဖေလဗိုးႏြိဳက္ေတြက ေဆး လိပ္ေငြ႕မွာ ပါဝင္တဲ့ ကင္ဆာျဖစ္ေစႏိုင္ တဲ့ပစၥည္း (Carcinogen) ေတြကို ခြဲႏိုင္ ေပမယ့္ ကဖင္းက ဒီဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ ပစၥည္း ေတြရဲ႕ လုပ္ႏိုင္စြမ္း စြမ္းရည္ကို ေလွ်ာ့ခ်ထားလို႔ပါ။

အနီေရာင္ဂရိတ္ဖ႐ုသီး စားပါ

အနီေရာင္ ဂရိတ္ဖရုသီးကို ေန႔စဥ္စားသံုးတာေၾကာင့္ အဆုတ္ကင္ဆာျဖစ္နိုင္ေျခ ၂၈ ရာခိုင္ႏႈန္းအထိ ေလ်ာ့က်နိုင္ပါတယ္။ ေဆးလိပ္အနည္းငယ္ေသာက္သူျဖစ္ရင္ေတာင္ အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္ပါတယ္။ ဂရိတ္ ဖ႐ုသီးမွာ မ်ားစြာပါဝင္တဲ့ ဗီတာမင္ စီနဲ႔ လိုင္ကိုပင္းေတြႏွစ္မ်ိဳးေပါင္းၿပီး အဆုတ္ တစ္သွ်ဴးကို ေလထု ညစ္ညမ္းမႈ ဒဏ္ ေၾကာင့္ ပ်က္စီးမႈ မရွိေအာင္ ကာကြယ္ ထားႏိုင္တာေၾကာင့္ပါလို႔ Haward တကၠသိုလ္မွ သုေတသီေတြက ဆိုပါတယ္။ဖရဲသီးနဲ႔ ခ်က္ၿပီးသား ခရမ္းခ်ဥ္သီးဟာလည္း တူညီတဲ့ အစြမ္းရွိတယ္လို႔ သိရပါတယ္။

ေဒါက္တာခင္မိုးမိုး
GOOD HEALTH

No comments:

Post a Comment

မိမိတို႔၏အျမင္မ်ားကို လြတ္လပ္ပြင့္လင္းစြာေရးသားႏိုင္ပါသည္။
ဘမ္းမည္မဟုတ္ပါ။